Nieuwsbericht 27-06-2017.

Wat een temperaturen zeg!! Onze ijsmeesters hebben de afgelopen dagen intern overleg gehad vanwege de hoge temperaturen! Dit overleg werd met een persconferentie afgesloten, waarbij de mededeling aan de achterban duidelijk werd: “de ijsmeesters houden het deze dagen op “aanhoudende dooi”!!

En of er al signalen zijn, of we nog kunnen schaatsen de komende winter?                                                                                           Ga er maar even voor zitten hoor, want …….  er zijn al besprekingen gaande met het sleep-en bergingsbedrijf Smit-Internationale! De achterliggende gedachte zit ’m in het feit dat er aan de Zuidpool (Antarctica!) momenteel een ijsschots op het punt van afbreken staat! Deze ijsschots heeft een lengte van 165 km en is 350 meter dik en 500 meter breed!! (Zo’n 5000 vierkante kilometer, even groot als de provincie Gelderland!!)

IJsmeesters in den lande zijn al in vergadering bijeengeweest en daar is besloten dat, of er komt een redelijk bod van Smit International en zij slepen die ijsschots naar Hoek van Holland of de wind blijft uit het zuiden waaien en zorgt dan dat die ijsschots langs Hoek van Holland drijft, daar zullen zij gezamenlijk met enterhaken gewapend, die ijsschots gaan “enteren”!!!

IJsmeesters beraden zich momenteel nog over waar de ijsschots, na het enteren, af te meren, of gewoon naar het strand trekken of die ijsschots vast te maken aan de pier bij Hoek van Holland, dan kunnen cruiseschepen daar ook afmeren en “een rondje” natuurijsschaatsen op hun agenda zetten!!

Ook Unox ziet brood (-jes met worst!) in de komende winter, nu blijkt dat het er een wordt, waarin je gewoon 3 maanden (op de Noordzee!) kunt schaatsen!!

Er is wel een praktisch probleem, namelijk dat het dweilen met zeewater waarschijnlijk enige problemen gaat geven!!??

Uw verslaggever ter plaatse.