Jullie zijn gewaarschuwd!!!

Nieuwsbericht 02-05-2022.

Jullie zijn gewaarschuwd!!!

Natuurlijk gaan we nu niet meer schaatsen, maar het hing wel in de lucht!! Wie van jullie hebben er echt opgelet? Want, …… al vanaf begin maart waait die wind vanuit het Noorden en Oosten!! Dat zijn dus meer dan 8 weken!!??

Ik voorspel, dat de “winters van toen” er weer aankomen! Straks is het begin december of begin januari en dan zit die wind vast en zeker 2 of 3 maanden eerder in “de goede hoek”, en dan …… berg je dan maar!!

Schattingen lopen uiteen, maar de ijsdikte in de Vlaardingsevaart zal boven de 50 cm uitkomen!! IJsberen op ijsschotsen zijn dan een dagelijkse attractie voor de kust van Hoek van Holland!! Maar misschien ook geen ijsberen, omdat je op de schaats even naar Engeland kunt schaatsen!! (alleen, je hebt op de terugweg wel tegenwind!!)

Gewaarschuwd ben je dus! Haal nu alvast voldoende pindakaas in huis, want op het moment dat strakjes de vorst binnenvalt, zijn de (pindakaas!)schappen in no time leeg!!

En je hebt er veel van nodig!! Immers hoe dikker de pindakaas op je boterhammen, hoe gesmeerder je schaatst!

O ja, omdat de dooi, volgens de radio, voorlopig aanhoudt, heeft ondergetekende toch zijn winterbanden er maar onder vandaan gehaald! (ondanks het feit dat de “IJsheiligen” nog langs moeten komen!)

Uw verslaggever ter plaatse.

 

 

 

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu