Nieuwsbericht 21-2-2022

De laatste strohalm !!

Je vergeet de tijd, maar vandaag in 1985 was het dan eindelijk zover: De 13e Elfstedentocht werd vandaag verreden! Het was toen 22 jaar geleden(1963!) dat het ijs er klaar voor was! Eigenlijk was 20 januari 1985 de datum, maar door een plotseling invallende dooi, werd hij toen afgelast!

Nu zijn we inmiddels 25 jaar voorbij 1997 en niemand denkt nog aan schaatsen op natuurijs, laat staan “De 16e Elfstedentocht”(behalve ondergetekende dan!!)! Toch is er een sprankje hoop, want de temperatuur gaat zakken! Eindelijk!! Voor komend weekend lijkt ie al de nul te halen!

Stel je voor, “Vorst aan de grond”!!! Nee, niet Koning Willem Alexander zonder geld, maar een beetje wit bevroren gras en wat ijs in de sloot!!??

En dan mogen we hopen, dat het kwik in de thermometer de eerste week van maart(in die eerste week zit ook die bewuste “nieuwe maan”!!), verder gaat zakken en voor heel dik water gaat zorgen!! Voorjaarsvakantie voor scholieren! Yes!! Het is ook die bewuste strohalm, dus let de komende dagen op de weerberichten!

 

Uw verslaggever ter plaatse.

 

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu