Nieuwsbericht 03-12-2016.

Geen ijsbericht op 3 december!

En er werd vanmorgen in heel Nederland vorst en ijs gemeld, ook in Schipluiden vorst!! Maar bij ons was er geen ijsvorming!! Het water bleek nog te warm.

Hoe kwam dat, vragen jullie je natuurlijk af! De ganzen en de eenden??? Ja en nee, want ondergetekende is zeer waarschijnlijk ook één van de veroorzakers! Zoals bekend, liepen enkele bestuursleden(flink verhit!!) afgelopen woensdagochtend urenlang rond op de dijken van onze ijsbaan! De discussie ging over: De vorstperiode is nu even afgelopen en wat doe je dan?? Gaan we het nog proberen??

De ijsdikte was bekend, op één plek was ie 28 mm(dit is de minimale ijsdikte om te kunnen schaatsen!!), maar elders was het ijs bij de metingen dunner! “Je haalt dus geheid een nat pak, als je hierop gaat schaatsen!!”
De meeste van ons gingen naar huis, alsook ondergetekende! Maar onderweg speelt alles nog even door je gedachten, ijs, het kan wel, het kan niet, het gaat dooien, over 2 dagen is alle ijs weggedooid, gaat het volgende week nog vriezen, als ik het nu toch even zou proberen, en toen ineens was de kogel door de kerk: ik ga thuis direct mijn schaatspak aantrekken en schaatsen in de tas, ik maak een foto voor de bestuurs-app, zet er onder: Ik kom eraan!
Aad antwoordt terug: “Ik ben er al!!” Snel op de fiets er heen, zitten ze nog/weer/steeds aan de koffie!! Durven jullie niet of zo?

Een stoel, zitten, schaatsen aan, handschoenen aan, stoel in de hand en naar buiten, over de dijk naar de polderkant van onze ijsbaan, stoel neerzetten, zitten, ijzers aanklikken, opstaan, daar gaat ie, het kraakt, het ijs beweegt, ik zak er door met één schaats, toch weer verder, helemaal langs de achterkant, richting de Holierhoek, meer kkraak-geluiden, ineens de dijk op, niet verder, schaats terug, het voelt goed, de bocht om, nog even in de schaatshouding voor de camera’s, goed op links, ook al het gewicht, kraak/plons, plat in het water, nog even blijven liggen, nee opstaan, de kant op en klaar!!
Hier was dus het tweede moment, dat het water werd opgewarmd!! (een oververhitte ijsmeester in het water!!)Daarom kwam er dus geen ijs in de baan vanmorgen, ondanks de vorst!!

Zie filmpje ijsmeester te water:

Theo op de schaats 30-11

Uw verslaggever ter plaatse!