Nieuwsbericht 15-07-2022

Even wat anders ……..??

Wat een temperaturen zeg!! IJsmeesters in den lande zitten er allemaal goed door heen! Hier en daar zijn al ijsmeesters opgehokt in vrieskisten! Een nieuw probeersel is de iglo! Daarbinnen het hoofd koel houden lijkt geen probleem, maar ingewijden verwachten dat ook deze iglo ten prooi gaat vallen aan deze extreme temperaturen van aanhoudende dooi! Een pleister op de wonde is misschien toch wel onderstaand bericht:

Op 21 juni begon de zomer! Wij zijn nu dus al ruim over de helft en is voor ons het aftellen begonnen. Al duurt het nog bijna 5 maanden, voordat jullie aan Kerst gaan denken, wij zijn er al mee bezig! Waarmee dan wel? Een lekker kerstdiner bij jullie thuis dat staat vast, dat weten wij, maar jullie kerst-lunch is zeer waarschijnlijk toch bij onze ijsbaan! Dus hoeveel koek -en zopie gaan we inkopen?

En waarom zouden we dan kunnen schaatsen met Kerst? Nou, vlak voor Kerst komen we 21 december tegen! Deze datum geeft aan dat nu de winter pas echt gaat beginnen. Dit zegt natuurlijk niet alles, maar dan 2 dagen later, op 23 december staat de nieuwe maan op de kalender!

Als u geïnteresseerd bent over het weer rond een “nieuwe maan”, kijk dan even terug in de nieuwsberichten van de afgelopen winter/voorjaar!

Voor ondergetekende lijkt het overbodig om te vertellen, dat het ijsclub-boodschappenlijstje met Kerst veel “dezelfde” ingrediënten heeft als voorgaande natuurijsperiodes. Toch zit hier het bekende addertje onder het gras/ijs en zou je met het bestellen goed fout kunnen zitten!! Want hongerig komen jullie 1e kerstdag vast niet op onze ijsbaan! Het kerstontbijt heeft immers al flink bezit genomen van capaciteit van de maag!!!

Toch is de verwachting dat de koude noordoosten wind, de reeds aanwezige kerst-calorieën bij de grote en kleine schaats(st)ers snel zal doen verbranden!! Maar dan moeten we er in ons achterhoofd toch rekening mee houden, dat Flappie en of de kalkoen thuis lekker liggen te sudderen! Dus houden we het voorlopig gewoon op een normale Koek-en Zopie inkoop!!

Uw verslaggever ter plaatse.