Nieuwsbericht 12-11-2021.

IJsbaan bij de kapper geweest?

Onze ijsbaan heeft deze week zijn jaarlijkse knipbeurt gehad!?? Ja, hoe/waarom/wanner moet dat maaien nou gebeuren, dat was vorige week de dringende vraag binnen ons bestuur! De regen had van de grasmat een sappige bovenlaag gemaakt! De maaimachines zouden daarom door de grasmat zakken en daardoor heel veel nazorg creëren( denk hierbij aan het plattrappen van de rijsporen!!)!

Maar waarom moet er eigenlijk gemaaid worden, er lopen de hele zomer toch schapen op de ijsbaan?? Nou, dat komt door het feit dat het gras veenzouten bevat, waardoor de snijvlakken van de schapentanden bot worden. Dus is maaien een must!

Onze trouwe “volgers” kennen onze volgende stap: komende week gaan de stoppen er weer in! En daarna praten we even tegen onze klokpomp en maken hem duidelijk dat ie de komende weken een volcontinudienst heeft!

En let op: Voordat december zich op de kalender meldt, kunnen we zeggen, ‘laat de vorst maar komen’!!(en dan bedoelt ondergetekende niet iets in de trend van “vorst aan de grond”, maar strenge vorst waar de schaatsen voor uit het vet gehaald kunnen worden!)!!

Uw verslaggever ter plaatse.