Nieuwe signalen!!

Nieuwsbericht 29-12-2021.

Nieuwe signalen!!

Nee, het zit er dit jaar niet meer in, daar is de tijd tekort voor! Mist, regen en westenwind, het is gelukkig allemaal gratis, maar verder??? Toch is er licht aan de horizon, eens komt al die wind weer “terug-waaien”!! Dan zijn wij er klaar voor! Tot dat moment moeten we het doen met de nieuwe “signalen”!!

Het eerste signaal: Natuurlijk zijn die verse molshopen(en het zijn er veel hoor!), niet alleszeggend, maar als je weet dat Momfer en kornuiten die kraamkamers nu beneden de vorstgrens(80 cm onder het maaiveld!) uitgraven, dan is dit een duidelijk signaal!

Het tweede signaal: Vandaag gehoord, dat de spreeuwen zich massaal aan het verzamelen zijn! Dat dit om in grote zwermen spreeuwen gaat, die dan voor de toeschouwer voor een prachtig schouwspel zorgen! Als dan alle snavels dezelfde op wijzen, zijn ze in één ogenblik naar het warme zuiden te vertrokken! Dit alles voordat de januari-winter 2022 begint!

En dan nog het derde signaal: Ook de kieviten waren zich vandaag aan het verzamelen en als zo’n groep dan groot genoeg is, is er voor hen geen weg terug!! “Op naar het zuiden”!

Een vierde signaal wil ondergetekende u niet onthouden! Passanten ervaren dat de temperatuur bij de ijsbaan nu dik boven nul is, maar toch hangen de ijspegels aan de ramen van ons clubhuis!!??

En wij wensen jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling!!

Uw verslaggever ter plaatse.

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Menu