IJsbericht 10-01-2024.

Oh, wat een nacht!!!

IJsdikte: 52 tot 67 mm! Man, man, dit hebben we toch lang niet meegemaakt!! Deze heldere nachten zorgen voor een enorme ijs-groei! Je zou nu ’s nachts buiten moeten gaan staan/zitten en de sterrenhemel aanschouwen! Echt, het is prachtig! En als je weet dat al dat moois, zo hoog aan de hemel, ook nog voor een sterke ijsgroei zorgt, dast wil je dit toch niet missen!!

Temperatuur: Min 5,8 graden! Gisterenavond 21.00 uur, min 3,6 graden, wat later ging het kwik al snel in een dalende lijn! Je raadt het al: De ijsmeesters liggen natuurlijk de hele nacht!!!

IJs-kwaliteit: Glashard!! De Nederlandse glasfabrikanten zouden er jaloers op worden!! Gisterenmiddag hebben onze “gas-bel-prik-experts” bijna alle gasbellen in onze ijsbaan lek geprikt, zodat water de plaats in kon nemen van dat “gas”!! Wat vandaag door iedere schaatsende bezoeker van onze ijsbaan natuurlijk persoonlijk kan worden gecontroleerd!!

Windrichting: Noordoost en matig! Deze (tegen!)wind is niet prettig voor jullie als schaatsers, maar wat zijn wij blij met deze “gevoelskoude”!!! Juist door deze krachtige noordoosten wind, die over onze ijsvloer raast, moet je je voorstellen dat daardoor de ijsdikte gewoon met het uur blijft toenemen!!

Tot ziens, tot onder nul!

Ben, Bas en Theo, ijsmeesters hebben de nacht van hun leven!!!