Eerst nog even teruggeblikt: Na de slappe winter 2019-2020 was onze voorraad pindakaas nog zo groot, dat we gedurende hele voorjaar het als vogelvoer aan de vogels in onze achtertuin hebben aangeboden! En omdat wij veel tuinfluiters op bezoek kregen, ging het best goed met de verwerking van onze voorraad!

Een echtpaar pimpelmezen onderhield lijnvluchten naar een nestkast met jonge pimpelmeesjes, die aan de garage van onze voormalige “Buurtsuper” hing!! Er is daar zo veel pindakaas per luchtpost afgeleverd, dat toen die jonkies uitvlogen, zij al schaatsen ondergebonden hadden!!!

 

En dan ……?

 

Na de warme lente begon deze zomer ook zeer warm! Het was daarom druk op spreekuur bij de huisartsen! Het merendeel van de ijsmeesters kreeg via een recept een aantal coolpacs voorgeschreven! De overige (oververhitte) gevallen kregen ter plaatse een noodrantsoen ijsblokjes en werden direct doorverwezen naar “de bank” bij de psychiater!!

  

De afgelopen week is op de kalender 21 juni gepasseerd! Voor mensen die verkoeling zoeken, kunnen we mededelen, er is hoop!! Zeker is dat in november deze temperaturen NIET meer gehaald worden!! Ondergetekende denkt, dat er na deze periode van “extreem aanhoudende dooi”, de kans op een ongekende schaatswinter steeds groter wordt!! Schaats minnend Nederland zal dan Calvé een leveringsprobleem bezorgen!! Immers bij voldoende verbruik van eerder genoemd merk, gaan 17 miljoen (althans bijna 17 miljoen!) mensen goed “gesmeerd” over het ijs!!

 

Uw verslaggever ter plaatse.