Er dreigt een RAMP!

Update: Er is een vaarverbod ingesteld waardoor de werkzaamheden uitgesteld worden. Een mooi resultaat!

 

Vanavond heeft het Hoogheemraadschap van Delfland besloten de kadewerkzaamheden in Schipluiden te hervatten terwijl we nu al zo’n 2 centimeter ijs hebben. Er gaat vanaf donderdag weer gevaren worden vanaf de brug bij de molen tot dwars door Schipluiden heen. Het ijs wat Nederland verbindt, het mooie zwarte ijs waar perfect op geschaatst kan worden en bovenal het ijs dat dit weekend het leukste uitje in de coronatijd gaat worden dreigt verloren te gaan.

Omdat de kruising bij molen Korpershoek open gevaren gaat worden is het onmogelijk het kruisende schaatsverkeer vanuit het Westland en Vlaardingen doorgang te geven bij Schipluiden. Ook opstappen in Schipluiden zelf kunnen we vergeten. Vergeet daarbij niet het gevaar wat ontstaat. Schaatsen langs de kanten met ijsschotsen. De ziekenhuizen liggen al zo vol! 

Laten wij de mooiste dagen in deze vervelende coronatijd verloren gaan door het beleid van het Hoogheemraadschap van Delfland?

Hieronder een foto van de vorige keer. Dit is toch prachtig?

 

 

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

21 reacties. Reactie plaatsen

 • HHDelfland heeft positief gereageerd, de werkzaamheden worden uitgesteld!

 • Dank voor alle reacties richting hhs delfland! Al iets te zeggen over de ijsdikte op de verschillende onderdelen westlandtourtocht ?

 • Ik krijg net een bericht van het hoogheemraadschap dat de werkzaamheden uitgesteld worden zodat de ijsvloer kan aangroeien. Top!

 • Even de schaatspret voor ons bederven. Bedankt, zo help je demensenJullie doen de hele winter niks, en nu gaan jullie voor een paar dagen de boel verkloten.

 • ook een mailtje gestuurd aan de dijkgraaf. pdaverveldt@hhdelfland.nl hopelijkh elpt het.

 • Verstuurd naar loket:

  Beste,

  Ik vernam dat u as donderdag de werkzaamheden aan de kade in Schipluiden gaat hervatten en de ijsvloer open vaart. Ik teken hier bezwaar tegen aan. In mijn optiek veroorzaakt u zo een gevaarlijke situatie met kans op persoonlijk letsel of erger. Daarnaast ontneemt u in lockdown tijd de mogelijkheid van ijspret voor jong & oud.
  Ik hoop oprecht dat jullie dit besluit herzien.

  Met hartelijke groet,

 • Heb net op de site van hoogheemraadschap een noodmelding geplaatst: “hoogheemraadschap ernstig in de war”.

 • Ik heb gemaild, getwitterd en gebeld naar @hhdeldelfand. Ze schijnen veel berichten te krijgen, ze hebben gisteravond tot laat vergaderd en zijn er nog niet uit. Ze verwachten vandaag met een verklaring te komen. Ze hebben al veel meldingen ontvangen. Ik denk dat het geen kwaad kan als meer mensen bellen of mailen.

 • Dit is te gek voor woorden

 • Heb onderstaand bericht gestuurd aan: loket@hhdelfland.nl.

  Geachte mevrouw, heer,
  Maak als ingezetene van HHDelfland ernstig bezwaar tegen het feit dat u a.s. donderdag de werkzaamheden aan de kade in Schipluiden gaat hervatten en met uw vaart de prachtige ijsvloer gaat slopen. Onbegrijpelijk!
  Op veel plaatsen in Nederland is een vaarverbod ingesteld, maar het HHDelfland heeft blijkbaar geen besef van wat ijspret, ijsplezier is. Heel triest.

  Met vriendelijke groet,
  Jack van Soest

 • massaal mailtjes sturen naar de dijkgraaf ? pdaverveldt@hhdelfland.nl
  bestuur ijsclub: morgenochtend burgemeester van Schipluiden in de strijd gooien ?

 • Het is toch niet te geloven, waarom nu, terwijl de werkzaamheden al weken stil liggen. Hoogheemraadschap stel deze werkzaamheden nog een poosje uit, zodat de schaatsliefhebbers een paar dagen kunnen genieten van een mooie ijsvloer.

 • Afgelopen week kwam het nog ter sprake:”Vroeger ging G.M.Vis altijd nog even gauw door de mooie ijsvloer”. Nu was het al ruim een week van te voren bekend dat het zou gaan vriezen, toen had er ook al gehandeld kunnen worden. Ik voorzie ook gevaarlijke situaties door een gebroken ijsvloer. En als het materieel dan ter plaatse is, blijkt het wellicht te koud om de werkzaamheden uit te voeren. Dit kan nu toch wel even wachten a.u.b.

 • Amsterdam Leiden hebben een vaarverbod om schaatsen op de grachten mogelijk te maken, net als op veel andere plaatsen in Nederland. Gezien de verwachtingen zal de schaatspret snel na het weekend voorbij zijn als de temperatuur gaat stijgen. Hoogheemraadschap wordt wakker en gooi onze stem voor de waterschapsverkiezingen op 20 maart niet te grabbel. Onze stem geldt dus neem de burger en de schaatsers serieus en creëer geen gevaarlijke situatie die paar dagen dat er schaatbaar ijs ligt.

 • Laat de werkzaamheden bij de vaart in Schipluiden nog wat langer stilliggen alstublieft. De mensen hebben het al zwaar met de lockdown en de avondklok, dan is het echt onmenselijk om het kleine stukje lol wat we 3, of meer, dagen kunnen hebben met schaatsen van ons af te pakken. Dus wees even een medenkend sociaal persoon en pak niet ook nog het schaatsen van ons af.

  Wellicht dat een mail werkt.
  Loket@hhdelfland.nl

 • Te triest voor woorden, lijkt wel 1 april grap, dit gaan wij niet accepteren, laten wij allen ons ongenoegen nu kenbaar maken, morgen is het te laat!!!

 • Zooo dan, kan hier nog iets tegen gedaan worden. Dit is te ergvoor woorden! 😔😔 Kom op Hoogheemraadschap, dit kunnen jullie echt niet maken 😢

 • Is er iets wat wij kunnen doen? Bijvoorbeeld een mail sturen? En zo ja, aan wie?

 • WAAROM? Waarom kunnen zij niet enkele dagen ermee wachten? Als het ijs weer gesmolten is kunnen zij bovendien veel gemakkelijker aan de slag, toch?

 • Dit gaat nergens over, natuurlijk gaan we de komende week niet varen in midden delfland
  Heel friesland ligt plat qua varen om het mogelijk te maken en hier moeten we persee verder met de kade
  die al 3 weken stil ligt dan kan die paar weken er ook nog wel bij, gemeente schaam je diep😫👎🏾

 • Onbegrijpelijk dat het werk aan de kade juist nu moet worden hervat. Hebben die mensen geen schaatshart? Is het nplan om het ijs kapot te varen niet aan te passen?

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu