IJsbericht 21-01-2024

Er op, of er onder??

IJsdikte: 42 tot 45 mm?? De oplettende lezer ziet hier een afname van de ijsdikte sinds gisteren! Hij is gisteren en vannacht gewoon millimeters kwijtgeraakt!! Hier gisteren een rondje schaatsen, was dus met veel minder kans dan vandaag om even met “Apeldoorn” te moeten bellen!!!

Temperatuur: … ?? graden Celsius!! Of het hier nu nul graden was, of er net onder, of er net boven, onze ijsbaan zag er om 08.30 uur vanmorgen nog “droog” uit!! Dus toen zat “de lijm” er nog in!!

IJs-kwaliteit: Ongelofelijk! Er is twijfel! Het vriest eigenlijk niet meer! Maar een belletje met de secretaris was nodig om de schaatsen in de tas te doen en met spoed naar de ijsbaan te gaan!! Eerst natuurlijk wel een bakkie en dan gauw de schaatsen aan, stoel mee naar het ijs en gas!!! Dan kom je er met een paar rondjes achter, dat de ijs-sterkte(de lijm uitgewerkt??) verschrikkelijk snel achteruit gaat! De cameravrouw wil ons toch nog een keer op film vastleggen!! Oké, nog één rondje dan!!! Er komt al op meerdere plaatsen water op het ijs en op de foto zie naast de lichtmasten zie je al hele stroken met (smelt!)water ontstaan!!

Windrichting: Westelijk! En dan zó koud!!! We schaatsen zelden met deze tegenwind naar achteren!! Niet te geloven!

Tot ziens, tot onder nul!

Ben, Bas en Theo, ijsmeesters meten geen vorst, maar testen de lijm!!!