IJsbericht 27-01-2024.

Yes, een heldere nacht!!

IJsdikte: Van 0 mm tot 1 mm!! Ja, dat heb je als de vorst het kwik niet onder controle krijgt!! Je wilt hier meer millimeters schrijven, maar als het weerstation Rotterdam gewoon 2 graden boven nul aangeeft, dan zijn de ijsmeesters hier al dolblij met deze min één!!! Blijkbaar hadden we in de Zouteveense polder vannacht weer het episch centrum van de nachtvorst in Nederland!!

Temperatuur: Met vorst aan de grond kun je eigenlijk niets meten! Daarom dus geen min-getalletjes hier! Maar we houden de moed erin! Gisteren was het een strak blauwe hemel en dan loopt zelfs overdag de bloeddruk bij de ijsmeesters al weer op!!! De daarop volgende heldere nacht met een volle maan zorgde ook weer voor hele korte slaapjes bij de ijsmeesters!!!  

IJs-kwaliteit: De ijskwaliteit laten we hier ook achterwege! Of je moet een schuifmaat hebben die een honderdste millimeter zou kunnen meten, maar vergeet niet dat waterdun gewoon niet te meten is! Ook viel een poging, om de ijsdikte met een boormachine te meten, in het water!!!

Windrichting: West of zuid, het maakt eigenlijk niet meer uit, want hier bij IJsclub Vlietland wordt tegenwoordig met alle windrichtingen ijs gemaakt!!!

Tot ziens, tot onder nul!

Ben, Bas en Theo, ijsmeesters het ijs meester met alle windrichtingen!!!